• RI - Unifesp
    • Documentos
    • Tutoriais
    • Perguntas frequentes
    • Atendimento
    • Equipe
    • português (Brasil)
    • English
    • español
  • Sobre
    • RI Unifesp
    • Documentos
    • Tutoriais
    • Perguntas frequentes
    • Atendimento
    • Equipe
  • português (Brasil) 
    • português (Brasil)
    • English
    • español
    • português (Brasil)
    • English
    • español
  • Entrar
Ver item 
  •   Página inicial
  • Escola Paulista de Enfermagem (EPE)
  • EPE - Artigos
  • Ver item
  •   Página inicial
  • Escola Paulista de Enfermagem (EPE)
  • EPE - Artigos
  • Ver item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Consumo de álcool, qualidade de vida, Intervenção Breve entre universitários de Enfermagem

Thumbnail
Visualizar/Abrir
S0034-71672018000700505-en.pdf (510.3Kb)
S0034-71672018000700505-pt.pdf (513.2Kb)
Data
2018
Autor(a)
Sawicki, Wanda Cristina [UNIFESP]
Barbosa, Dulce Aparecida [UNIFESP]
Fram, Dayana Souza [UNIFESP]
Silva Belasco, Angelica Goncalves [UNIFESP]
Tipo
Artigo
ISSN
0034-7167
É parte de
Revista Brasileira De Enfermagem
DOI
10.1590/0034-7167-2017-0692
Metadado
Mostrar registro completo
Titulo Alternativo
Alcohol consumption, Quality of Life and Brief Intervention among Nursing university students
Resumo
Objective: To evaluate nursing university students' alcohol consumption patterns, Brief Intervention and Quality of Life (QoL). Method: This is a prospective and longitudinal study containing sociodemographic, economic information concerning alcoholic beverages, BI and QoL evaluation among 281 nursing university students. Since surveys have been applied, seminars have been given and consumption patterns have been discussed, an educational material was delivered after university students' revaluation and BI reinforcement. Descriptive and analytical statistics have been conducted. Results: 90% of the students have already consumed alcohol and 20.6% that consumed for the first time and abused alcohol were minors. After the implementation of BI, the alcohol consumption has decreased among university students. Besides the vitality, generate state of health, and emotional aspects have decreased, mental health was substantially low among the students that used to drink. Conclusion: BI contributes to decrease alcoholic beverages consumption and promotes health.
Citação
Revista Brasileira De Enfermagem. Brasilia Df, v. 71, p. 505-512, 2018.
Palavras-chave
Alcohol Consumption
Students
Nursing
Health Promotion
Quality of Life
Consumo de Bebidas Alcoólicas
Estudantes
Enfermagem
Promoção da Saúde
Qualidade de Vida
URI
https://repositorio.unifesp.br/handle/11600/54291
Coleções
  • EPE - Artigos [1050]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Entre em contato
Theme by 
Atmire NV
 

 

Navegar

Todo o repositórioComunidades e ColeçõesPor data do documentoAutoresTítulosAssuntosPor data de submissãoEsta coleçãoPor data do documentoAutoresTítulosAssuntosPor data de submissão

Minha conta

Entrar

Estatística

Ver as estatísticas de uso

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Entre em contato
Theme by 
Atmire NV