Now showing items 1-5 of 5

    • Densidade energética de refeições oferecidas em empresas inscritas no programa de alimentação do Trabalhador no município de São Paulo 

      Canella, Daniela Silva; Bandoni, Daniel Henrique [UNIFESP]; Jaime, Patrícia Constante [UNIFESP] (Pontifícia Universidade Católica de Campinas, 2011-10-01)
      OBJECTIVE: This study estimated the energy density of meals served at a sample of companies registered in the Worker's Food Program and its associated factors, and assessed the relationship between energy density and ...

    • Denúncias como indicativo para a melhoria do Programa Nacional deAlimentação Escolar 

      Benko de Uru, Potira Morena Souza [UNIFESP] (Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2011-11-24)
      A construcao do social tem inicio na familia e sua ampliacao se realiza no decorrer do processo educacional. Falar do social e falar de cidadania, de direitos e deveres que sao postos e vivenciados a cada dia. Nesse processo ...

    • Eating out or in from home: analyzing the quality of meal according eating locations 

      Bandoni, Daniel Henrique [UNIFESP]; Canella, Daniela Silva; Levy, Renata Bertazzy; Jaime, Patricia Constante (Pontifícia Universidade Católica de Campinas, 2013-12-01)
      OBJECTIVE: The aim of this study was to evaluate the quality of meals consumed by workers from São Paulo according to eating location. METHODS: This cross-sectional study used the 24-hour recall to collect dietary data ...

    • Regional food dishes in the Brazilian National School Food Program: Acceptability and nutritional composition 

      Cunha, Diogo Thimoteo da; Gonçalves, Hélida Ventura Barbosa; Lima, Aline Fátima Andrade de; Martins, Paula Andrea [UNIFESP]; De Rosso, Veridiana Vera [UNIFESP]; Stedefeldt, Elke [UNIFESP] (Pontifícia Universidade Católica de Campinas, 2014-08-01)
      Objective:the objective of this study was to evaluate the nutritional composition and describe the acceptability of regional culinary dishes served to students from public schools of rural and urban areas.Methods:Ten ...

    • Um resgate histórico do Programa Nacional de Alimentação Escolar - PNAE 

      Peixinho, Albaneide Maria Lima [UNIFESP] (Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2011)
      O objetivo do presente estudo foi construir um registro historico do Programa Nacional de Alimentacao Escolar - PNAE, a partir de documentos, resolucoes, leis, bem como das falas e concepcoes de atores que vivenciaram o ...