Browsing by Subject "Nutricionista"
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Ações de educação alimentar e nutricional no âmbito do programa nacional de alimentação escolar em municípios do estado de São Paulo
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2015-09-22)The National School Feeding Program is the most comprehensive nutrition program, operating in Brazil. While public policy has as its fundamental principle, consolidating the Human Right to Adequate Food, fo reseeing actions ...
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Atenção nutricional na atenção primária à saúde em dois municípios da região metropolitana da Baixada Santista
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2020-10-29)Background: Primary Health Care (PHC) is the gateway to the Health Care Network and aims to meet most health needs. Nutritional Care (NC) in PHC involves actions of food and nutrition in the promotion, protection and ...
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Atitudes de nutricionistas em relação a indivíduos obesos – um estudo exploratório
(ABRASCO - Associação Brasileira de Saúde Coletiva, 2015-02-01)The scope of this study was to assess attitudes of dietitians in relation to obesity; involving beliefs about the characteristics attributed to obese people, the reasons that lead to obesity and obesity itself. Dietitians ...
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Atuação de nutricionista na Atenção Primária à Saúde e a relação com o cuidado nutricional em uma região metropolitana do Sudeste brasileiro
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2020-05-26)Introduction: The National Food and Nutrition Policy aims to strengthen the central role of food and nutrition interventions in promoting, preventing and restoring heath. Objective: to comparatively analyze the Nutritional ...
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Brazilian dieticians: professional and demographic profiles
(Pontifícia Universidade Católica de Campinas, 2008-02-01)OBJECTIVE: The objective of this study was to analyze the difference in Brazilian dieticians' work activities in view of personal, demographic and work variables. METHODS: This study takes a cross-sectional, exploratory ...
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A construção da identidade profissional na graduação do nutricionista
(UNESP, 2009-03-01)This study aimed to find how nutritionists' professional identity is developed during undergraduate courses, based on statements from coordinators and students of nutrition courses in the municipality of São Paulo. ...
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Diagnóstico das práticas de alimentação complementar para o matriciamento das ações na Atenção Básica
(ABRASCO - Associação Brasileira de Saúde Coletiva, 2014-01-01)Timely and appropriate complementary feeding is essential for the healthy growth and development of children, and Primary Health Care, especially the Family Health Support Nuclei, are the ideal location for developing ...
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Education of dietitian's in Brazil: Minimum clock hours of instruction for a bachelor's degree in nutrition
(Pontifícia Universidade Católica de Campinas, 2013-10-01)This essay aims to debate the minimum clock hours of instruction necessary for obtaining a bachelor's degree in nutrition considering the challenges to educate health professionals. Official documents on the minimum clock ...
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Residência Multiprofissional e a formação do nutricionista para o Programa Saúde da Família
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2009-06-24)Introdução: As Residências Multiprofissionais em Saúde da Família surgem recentemente como espaço de formação e produção de tecnologias do cuidado, importante para qualificação do SUS. Em algumas Residências, o nutricionista ...
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Uma revisão das ações de nutrição e do papel do nutricionista em creches
(Pontifícia Universidade Católica de Campinas, 2010-08-01)Daycares are a reality for most Brazilian preschoolers. Children remain in daycares for long periods of time. The demand for this kind of service tends to increase since the participation of women in the labor market is ...