Browsing by Subject "Food handlers"
Now showing items 1-4 of 4
-
Avaliação dos aspectos higiênicos-sanitários da manipulação de pescado a partir da perspectiva dos trabalhadores da cadeia produtiva do pescado: relações entre percepção de risco, conhecimentos, atitudes e práticas autorreferidas
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2014-03-26)Este trabalho teve como objetivo avaliar conhecimentos, atitudes e práticas autorreferidas de aspectos higiênico-sanitários da manipulação de pescado e a percepção de risco de doenças transmitidas pelo consumo de pescado, ...
-
Diagnóstico das condições higiênico-sanitárias do pescado fresco: estudo dos pontos de venda, dos manipuladores e do pescado
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2015-08-21)A diagnosis of seafood safety was made from an integrated assessment of seafood retailers, seafood handlers and seafood. This study was cross-sectional, conducted in 36 seafood retailers (SR), classified in retailers with ...
-
Knowledge, attitudes and practices of food handlers in food safety: An integrative review
(Elsevier Science Bv, 2017)This study presents an overview of the relationship between knowledge, attitudes and practices (KAP) of food handlers with training in food safety, in addition to proposing reflections on the training of food handlers, ...
-
Viés otimista, absenteísmo, presenteísmo e estresse ocupacional em manipuladores de alimentos em serviços de alimentação coletiva institucional
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2016)Food handlers demonstrate an awareness of good handling practices. However, there is a gap between knowledge and practice. The optimistic bias is studied as one of the hypotheses to explain this phenomenon. Moreover, the ...