Browsing by Subject "Food consumption"
Now showing items 1-10 of 33
-
Análise do consumo de carne em um município do interior do Estado de São Paulo: estudo de base populacional, 2008 e 2014
(Universidade Federal de São Paulo, 2021-06-22)No Brasil, o consumo de carnes é comum em todas as regiões do País, sendo a carne bovina a mais consumida. A promoção da alimentação adequada quanto às dimensões nutricionais e ambientais pressupõe o monitoramento da ...
-
Assessment of Nutritional Status and Eating Disorders in Female Adolescents With Fibromyalgia
(Elsevier B.V., 2012-11-01)Purpose: To assess eating disorders, nutritional status, body composition, and food intake in adolescents presenting with fibromyalgia.Methods: in a cross-sectional study, we evaluated the nutritional status (z score of ...
-
Association of neighbourhood food availability with the consumption of processed and ultra-processed food products by children in a city of Brazil: a multilevel analysis
(Cambridge Univ Press, 2018)ObjectiveTo investigate the association between neighbourhood food availability and the consumption of ready-to-consume products (RCP), either processed or ultra-processed, and unprocessed/minimally processed foods (UF-MPF) ...
-
Avaliação da ingestão de macro e micronutrientes em indivíduos praticantes de treinamento de força
(Universidade Federal de São Paulo, 2021-11-25)O fisiculturismo é uma modalidade esportiva a qual a performance depende de volume, definição e simetria da massa muscular esquelética, os atletas após meses de treinamento e preparação sobem em um palco e tem seus físicos ...
-
Avaliação do estado nutricional e consumo alimentar de crianças com alergia ao leite de vaca
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2018-06-25)Introduction: The Cow’s Milk Allergy (CMA) is frequent, mainly in children. The treatment is based on exclusion of milk and its products of diet, as the preparations with the food and orientation regarding substitute ...
-
Consumo alimentar de crianças e adolescentes com disfagia decorrente de estenose de esôfago: avaliação com base na pirâmide alimentar brasileira
(Pontifícia Universidade Católica de Campinas, 2011-04-01)OBJECTIVE: This study assessed food intake by patients with dysphagia due to esophageal stricture and compared liquid, soft and solid diets based on the Brazilian Food guide pyramid. METHODS: This cross-sectional study ...
-
Consumo alimentar de micronutrientes entre pré-escolares no domicílio e em escolas de educação infantil do município de Caxias do Sul (RS)
(Pontifícia Universidade Católica de Campinas, 2011-04-01)OBJECTIVE: This study assessed the adequacy of preschool children's dietary micronutrient intake at home and in public and private kindergartens. METHODS: This cross-sectional study done in 2007 included 362 preschool ...
-
Consumo alimentar e alimentação saudável durante a pandemia Covid-19 no Brasil
(Universidade Federal de São Paulo, 2022-02-08)Introdução: A declaração da situação de pandemia de COVID-19, em março de 2020, obrigou que as autoridades adotassem medidas de confinamento, que podem levar à alterações no comportamento alimentar. Objetivo: Avaliar a ...
-
Consumo alimentar em creches públicas/ filantrópicas de São Paulo-SP
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2010-03-31)Objective: To evaluate the energy intake and diet adequacy among children enrolled at nurseries of public and not-for-profit daycare centers in São Paulo City. Methods: Cross-sectional study aiming at assessing food ...
-
Consumo da alimentação oferecida nas escolas públicas brasileiras e sua relação com fatores sociodemográficos e práticas alimentares: resultados da pesquisa nacional de saúde do escolar 2012
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2016-02-26)INTRODUTION: The National School Food Program (PNAE) is one of the oldest programs in Brazil's food and nutrition security, with nationwide coverage, which serves all students enrolled in public schools in the country. The ...