Browsing by Subject "Food"
Now showing items 1-10 of 26
-
Alimentos processados e ultraprocessados e o impacto para a saúde da população
(Universidade Federal de São Paulo, 2021-07-13)Os alimentos processados e ultraprocessados estão presentes em grande parte da alimentação de pessoas de todas as idades, algumas em maior proporção do que outras, porém em geral, os alimentos industrializados tornaram-se ...
-
Anaphylaxis in Latin America: a report of the online Latin American survey on anaphylaxis (OLASA)
(Faculdade de Medicina / USP, 2011-01-01)OBJECTIVES: The aims of the Online Latin American Survey of Anaphylaxis (OLASA) were to identify the main clinical manifestations, triggers, and treatments of severe allergic reactions in patients who were seen by allergists ...
-
Anaphylaxis in Latin American children and adolescents: the Online Latin American Survey on Anaphylaxis (OLASA)
(Elsevier B.V., 2012-11-01)Objectives: To identify the main clinical manifestations, triggers, and treatment of severe allergic reactions (SAR) in children and adolescents (n = 191, up to 18 years of age) seen by allergologists and registered in the ...
-
A análise de risco nas regulações envolvidas na importação de alimentos: estudo integrado da regulação sanitária, do setor regulado e dos fiscais federais
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2019-07-11)The area of international food trade in Brazil presents itself in a complex international and national context with diverse actors and antagonistic interests, from the perspective of protection and security of the population ...
-
Aplicação de líquidos iônicos na extração de carotenoides provenientes do tomate para uso em alimentos como ingrediente bioativo
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2016-10-08)Ionic liquid (IL) aplication in extractions process is a viable alternative that follow the Green Chemistry principle, minimazing contamination and optmaizing the obtain of importante natural pigments such as carotenoids. ...
-
Aprendizado de máquina no controle de qualidade na indústria farmacêutica e alimentícia
(Universidade Federal de São Paulo, 2019-11-12)O Controle de Qualidade é responsável pelas atividades referentes à amostragem, às especificações e aos ensaios de produtos acabados e de matérias primas, tendo vital importância nas indústrias farmacêuticas e alimentícias ...
-
Aprendizado de máquina no controle de qualidade nas indústrias farmacêuticas e alimentícias
(Universidade Federal de São Paulo, 2019)Quality Control is the department responsible for the activities such as sampling, specifications and test the final products and raw material, having a vital importance at the pharmaceutical and food industries, which ...
-
Atividade antimicrobiana em óleos essenciais e suas aplicações na indústria de alimentos
(Universidade Federal de São Paulo, 2021-12-13)Os óleos essenciais são substâncias líquidas de origem vegetal que possuem grande importância na natureza relacionado a proteção das plantas. Na indústria são utilizados em diferentes segmentos, pela sua diversidade de ...
-
Avaliação De Aplicativos Móveis Para O Controle Nutricional Em Indivíduos Adultos
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2017-12-21)Objective: To evaluate mobile applications for the control of a healthy diet. Methods: This is an assessment study using didactic, technical, and nutritional analysis tools for mobile applications that provide nutritional ...
-
A Barriga Erótica: Intersecções Entre Saúde, Gênero, Alimentação E Sexualidade Entre A Comunidade Homossexual De "Ursos" Na Cidade De São Paulo, Brasil
(Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP), 2018-11-27)This Project Aims To Combine Four Areas: Health, Feedings, Genders, Masculinities And Sexualities, Applied To A Specific Collective Of Gay Individuals Who Call Themselves "Bears". This Native Category Primarily Covers Gay ...